Община Симитли и Териториално поделение "Държавно горско стопанство - Симитли" следят ситуацията с големия пожар, който гори в община Пехчево, Република Северна Македония.

Директорът на горското стопанство - инж. Благой Кишев, съобщи, че към момента няма опасност огънят да премине на наша територия. Пожарът се намира на около 10 - 12 км от българо-македонската граница.

"Съвместно с Община Симитли сме създали необходимата организация. Горски служители наблюдават денонощно ситуацията на наша територия. Утре сутрин ще дадем актуална информация. Към момента няма място за притеснения", увери той.

От Община Симитли и ДГС - Симитли следят прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология, според който през следващата нощ вятърът се очаква да утихне.

"Всички институции са уведомени за ситуацията, както и всички кметове на населените места в община Симитли, кметските наместници и животновъдите в района на Брестово и Сухострел. Осигурили сме денонощно наблюдение в района", каза в допълнение инж. Кишев.