Инж. Андреан Ваньов е новият заместник-кмет по строителство и благоустройство на Община Шумен. Той е назначен на поста на мястото на инж. Лиляна Гайдаржиева и днес беше представен официално от кмета проф. Христо Христов.

Инж. Андреан Ваньов е строителен инженер, магистър по промишлено и гражданско строителство. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСАГ) в София и има над 20 години професионален опит в проектирането и строителството на промишлени и жилищни сгради, съоръжения на техническата инфраструктура, управлението и отчитането на инвестиционни проекти в България, Казахстан, Татарстан, Австралия и Украйна. В професионалното портфолио на новия ресорен заместник-кмет фигура експертен опит в сферата на енергийната ефективност и внедряването на високотехнологични и иновативни решения в енергетиката.

"Шумен има потенциал за развитие. Приоритет за мен ще бъдат проекти, свързани със зелената енергия. Разбира се, подобряването на пътната и уличната инфраструктура, които също са важни за жителите на общината. Не на последно място, ще работя заедно с екипа, в посока изпълнението на големите приоритетни проекти“, обяви пред журналисти инж. Андреан Ваньов.

Той подчерта, че ще разчита на професионализма на служителите в общинската администрация и увери, че ще остане на поста необходимото време, за да се постигнат резултати.

Във връзка с назначението на инж. Ваньов, който е третият ресорен зам.-кмет по строителство от началото на мандата, кметът на Шумен проф. Христо Христов поясни, че няма притеснения заради кадровата смяна, като от първостепенно значение е да не се допуска риск при реализацията на мащабните проекти и усвояването на средства.