Заместник-областният управител на Смолян Явор Руженов проведе регулярна среща с регионалния мениджър на EVN Александър Сипек и Калина Трифонова-зам.-председател на дружеството. На срещата присъства и Андрей Кадишев - и. д "главен секретар" на Областна администрация - Смолян. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян. Обсъдени бяха инвестициите на EVN в област Смолян, бъдещи проекти и текущи въпроси, касаещи координацията по време на бедствия.

Александър Сипек посочи, че от вложените 2 млрд. лв. инвестиции в инфраструктура и услуги на дружеството в България, близо 130 млн. лв. са били за развитието на мрежата и повишаване сигурността на захранването в нашия регион. За тази година предвижданите инвестиции в Смолянска област са в размер на 9,8 млн. лв. Дружеството разполага с подготвен автомобилен парк за зимни условия - 392 високопроходими автомобили, 9 моторни шейни, 2 АТВ и 9 UTV, оборудвани с вериги, специализирана верижна машина.

"Ние сме показали, че е важно да имаме силно присъствие в региона. Действително полагаме усилия, за да извлечем най-доброто от възможностите, с които ние разполагаме. Смятам, че в региона винаги сме успявали да вложим средствата по най-добрия начин“, каза Александър Сипек.

"В наше лице, като Областна администрация, може да разчитате за съдействие за разрешаването на всякакви проблеми. Надявам се, че с общи усилия да работим като едно цяло, за да може нещата да се случват!“, каза заместник областният управител Явор Руженов.

Андрей Кадишев постави въпроса за навременното осигуряване на подвижни трафопостове за трудно достъпни райони по време на природни бедствия. От EVN посочиха, че е изградено резервно захранване за курортен комплекс Пампорово. В инвестиционната програма се предвижда също изграждането на резервно захранване за Мугла и за Община Баните.

Регионалният мениджър на EVN посочи, че дружеството върви в посока дигитализация на услугите. На срещата бяха набелязани и съвместни инициативи за формиране и насърчаване на отговорното ползване на енергийните ресурси сред подрастващите.