Дипломанти от НХА се представиха в Арт център Банкя, съобщи кмета на Район "Банкя" Рангел Марков в личния си профил във Facebook.

На 25 юни 2024 г. в Арт център Банкя бе открита изложбата на дипломираните от специалностите "Живопис“, "Графика“, "Плакат и визуална комуникация“, "Дизайн за детската среда“, "Индустриален дизайн“ към НХА.

На откриването на изложбата до проф. Георги Янков, ректор на НХА и Мирослава Стоянова, директор на Арт център Банкя, бе и д-р Александра Александрова, зам.-кмет на район "Банкя“, която поднесе поздравителен адрес от името на Рангел Марков.

Той бе адресиран до дипломантите и в част от него се казва: "Бъдете здрави, удовлетворени от избрания от вас път, провокирайте ни с красиви провокации, разкривайте вашите творчески светове по един начин, който да издига на ново ниво нашите усещания и представи за изкуството в сферите, които са ви близки. И нека близостта с Банкя да ви вдъхновява и зарежда с творчески идеи. Тя е вдъхновение за хора с вашата сетивност, а може да се превърне и в откровение.“

Експозицията можете да посетите до 5 юли 2024 г. Изложбата е част от проект "Изложби на дипломираните от НХА – Випуск 2024“ София и се реализира с финансовата подкрепа на Програма "Култура“ на Столична община за 2024 година.