На интересен проект, насочен към бизнеса, се натъкна "Фокус". Това е бизнес център.

Той ще се казва Филвик и в интернет пространството пише, че е проект с амбициозна визия да създаде модерна и функционална среда която да оптимизира работата на ползвателите. Чрез внимателно проектиране, при което фокуса да бъде, максимално улесняване на всекидневните операции на компаниите и интеграцията на модерни IT технологии, и технологии в управлението на пространствата. (Smart office) Подобрена е инфраструктурата на имота с прокарването на локално платно което осигурява достъп от автомагистрала “Хемус". Извършват се сериозни ремонтни дейности на пътя по ул. "Девня“ както и продължението ѝ, по ул. "Атанас Москов“ до кръговото на "Западна Обиколна“. Това ще направи достъпа до сградата по-лесен и бърз. Обръща се специално внимание на паркирането - закрит паркинг на 6 етажа, открит паркинг на покривиния етаж и паркоместа за посетители в двора.

Бизнес център Филвик се намира на входа на гр. Варна с достъп от автомагистрала “Хемус" и Западна Обиколна. Това дава възможност за бърз и удобен достъп както до Летище Варна, така и до центъра на града. (между 5-7 минути).

От проекта става ясно, че бизнесцентъра ще осигурява 12 632 кв. м. РЗП, 2 шоурума, 18 офиса, 136 паркоместа, 3 склада, като се плонират и допълнителни удобства, като ресторант-кафене и фитнес център.