Иновативни пейки във формата на разтворени книги има във Видин и те привличат вниманието на жителите и гостите на града, предаде репортер на "Фокус“. Със своя интересен дизайн пейките, се забелязват отдалече и всеки може да види върху тях цветни снимки на интересните туристически обекти във Видин и околността, както и карта, указваща местата на исторически и природни забележителности във видинския край.

Двете иновативни пейки са снабдени с устройства за зареждане на телефони и предлагат безплатен интернет. Монтирани са в непосредствена близост до цветния надпис Видин, пред железобетонната дига на Дунав, с изглед към реката и един от понтоните на пристанището. Всеки, който седне на странните на пръв поглед пейки, може да се полюбува на ширналата се втора по големина европейска река, да види най-новото "бижу“ на региона – "Дунав мост 2“ или да обърне поглед към Стара планина.

Идеята за поставянето на пейките е на членовете от видинския дамски "Инър Уийл клуб", а средствата за закупуването и поставянето им са събрани от благотворителни инициативи, в които са участвали с концертни изяви ученици от видински училища.