Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Минчо Афузов за кмет на Сливен, се регистрира днес в ОИК. Регистрацията беше направена от председателя на инициативния комитет Мариета Петкова. От страна на ОИК-Сливен присъстваше председателят й Росица Тодорова и един от членовете и Николай Сандев, съобщават от предизборния щаб на Афузов.

 

Граждански комитет за подкрепа обяви кандидатурата на Минчо Афузов кмет на Сливен на 22 юни 2023 г.  Част от комитета са проф. Иван Гранитски, член – кореспондент на Българската академия на науките, ген. Цветан Тотомиров, учени, творци,  писатели, музиканти, общественици, както и политически фигури.

 

За Афузов основните приоритети в бъдещата му работа за града ще са образование, засилване на позициите на Сливен при стратегическото планиране в Югоизточен район, информиране и подкрепа на бизнеса и земеделските производители при проектното финансиране и субсидиране, връщане на младите хора в града чрез подобряване на бизнес климата и създаване на екипност в работата на сливенските институции.

 

Минчо Афузов е магистър по "Международни икономически отношения“, има втора специалност "Икономическа информатика“ и магистър – инженер, специалност "Технология на виното“.  Дълги години работи в частния сектор.

Той е бил областен управител на Сливен два пъти от май 2021 г. до февруари 2022 г. и от август 2022 до сега. Той беше първият областен управител в страната, който заяви желание да се оттегли от заеманата длъжност.