Община Русе с активното съдействие на Русенската търговско-индустриална камара предприе нова стъпка в дигитализацията на комуникацията с потенциалните инвеститори, създавайки социални профили на инициативата "Инвестирай в Русе“ в LinkedIn и Facebook. Тази инициатива е отговор на съвременните тенденции в дигитализацията, които трансформират начина на взаимодействие между бизнеса и инвеститорите. Целта на профилите е да улеснят комуникацията и да привлекат повече инвестиции в региона чрез активното използване на социалните мрежи, съобщават от общината. "Инвестирай в Русе“ се стреми да достигне до по-широка аудитория и да информира за икономическите възможности в Русе, като по този начин стимулира регионалното развитие.

Facebook е една от най-използваните социални мрежи в света и предоставя отлични възможности за маркетинг и комуникация. "Инвестирай в Русе“ използва тази платформа за разпространение на актуални новини и събития - публикуват се новини за важни събития, свързани с икономиката на Русе, като нови инвестиции, инфраструктурни проекти и бизнес форуми.

LinkedIn, като професионална мрежа, е идеалната платформа за "Инвестирай в Русе“ да достигне до бизнес аудиторията и потенциални корпоративни партньори. Основните стратегии тук включват създаване на връзки с професионалисти чрез активно участие в групи и дискусии, свързани с инвестиции и развитие на регионите, което позволява изграждането на връзки с ключови фигури в индустрията. Поддържането на професионален имидж чрез публикации, статии и актуализации, които подчертават успехите и предимствата на инвестирането в Русе, също е важен аспект.

Използването на социалните медии като Facebook и LinkedIn е ключов елемент в дигиталната стратегия на "Инвестирай в Русе“. Чрез тези платформи, сайтът успява да информира, ангажира и привлича потенциални инвеститори, като същевременно изгражда положителен имидж на региона.