Община Бургас ще проведе в края на седмицата няколко информационни срещи, посветени на разделното събиране на биоразградимите отпадъци.

Те ще са открити за всички граждани, които, освен че ще научат полезни съвети за опазването на околната среда и правилното третиране на отпадъците от домакинствата, ще имат и възможността да се забавляват.

Събитията ще включват изпълнения от вокални формации и детски градини.

Първата информационна среща ще се състои в комплекс "Славейков“. Тя ще се проведе в петък, 27 септември, от 17:00 часа, в пространството до детската площадка. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат изпълнителите от Вокална формация към хор "Милка Стоева“, формация "Люляк“ и други.

Втората информационна среща ще се проведе в събота, 28 септември, пред спортна зала "Бойчо Брънзов“. С музикални изпълнения ще се представят съставите на формация "Сияние“ към НЧ "фар 1946“, Вокална формация "Морски песъчинки“ и други.

В неделя, 29 септември, срещата с гражданите ще се проведе от 17:00 часа в Експоцентър "Флора“. Музикален поздрав към присъстващите ще отправят възпитаниците на ДГ "Вълшебство“ и други.

По време на срещите с граждани, експерти от Община Бургас ще представят подробности за правилното използване на кафявите кофи, в които се събират био отпадъците и ще отговарят на поставените към тях въпроси.