Информационна среща със земеделски стопани от област Добрич организира на 31 март - четвъртък, Областен информационен център (ОИЦ) - Добрич, съвместно с Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). Това съобщи Искра Димова, експерт "КИЛ“ в Областен информационен център - Добрич, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Ще бъдат дискутирани възможностите на центъра и службата за по-ефективно подпомагане на заинтересованите земеделски стопани при търсенето на възможности за финансиране, информация и електронно кандидатстване чрез ИСУН.

Ще бъде представена дейността на двата офиса, както и предстоящи процедури през 2022 г. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Ще бъдат проучени очакванията на земеделските стопани към работата и подпомагането от страна на ОИЦ и НССЗ. Маринела Георгиева, ръководител на териториалния офис на НССЗ и регионален координатор на Националната селска мрежа ще представи проект "Децентрализирана интелигентна система за проследяване на произхода и качеството на произведените стоки“, финансиран по подмярка 16.1. "Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“ по мярка 16 "Сътрудничество“ от ПРСР 2014-2020. Националната служба за съвети в земеделието е партньор по проекта. Допълнителна информация за срещата може да бъде получена на тел. 058 602 758, e-mail: oic_dobrich@abv.bg или на https://www.facebook.com/oic.dobrch.

Информационната среща ще се състои от 14,00 часа в заседателната зала на НССЗ - офис Добрич, на адрес площад "Свобода“ №5, ет. 8.



Жулиета НИКОЛОВА