Двама души са задържани в рамките на провеждащата се специализирана полицейска операция на територията на Община Кюстендил. Това обяви на брифинг Даниел Мазнев, началник сектор "Охранителна полиция“ в Областна дирекция на МВР – Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Едното задържане е за открити наркотици в мъж, познайник на полицията с предишни провинения. Открити са 19 грама вещество, след направения полеви наркотест е реагирало на кокаин. Другият задържан е след разкрита домова кражба.

На няколко адреса се извършват процесуално следствени действия. Проверени са 171 моторни превозни средства. Съставени са 10 акта и 7 фиша по Закона за движение по пътищата. 6 са образуваните досъдебни производства. Те касаят открити на адреси наркотични вещества, два газови пистолети и акцизни стоки. В рамките на операцията е разкрита една кражба.

Операцията е за противодействие на битовата, конвенционалната и икономическата престъпност, престъпления свързани с притежанието на наркотични вещества, акцизни стоки, огнестрелни оръжия и боеприпаси, нарушители на Закона за движение по пътищата в уязвими райони.

Действията са съвместно с Дирекция "Жандармерия“, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите. Те са под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил.