В рамките на проведената специализирана полицейска операция на територията на област Кюстендил има задържани лица. Това обяви на брифинг началникът на отдел "Охранителна полиция“ към Областна дирекция на МВР – Кюстендил комисар Васил Паргов, предаде репортер на "Фокус“. Стана ясно, че са извършени процесуално-следствени действия на пет адреса. От два от адресите са иззети материали, относими към хода на операцията.

В рамките на операцията са съставени пет предупредителни протокола по чл. 65 от Закона за Министерство на вътрешните работи спрямо лицата. Задържани са пет лица и работата с тях продължава. Те са с регистрации. Един от проверените адреси е разположен на територията на ромския квартал "Изток“. При претърсването на адресите са намерени бележки с имена и парични суми.  

Уведомена е Районна прокуратура – Кюстендил.

Комисар Паргов допълни, че са извършени и седем проверки в офиси за бързи кредити. Целта на проверките е била установяването на малоимотни хора на които са дадени кредити, но не са установени нарушения.

"На територията на Областна дирекция на МВР – Кюстендил е създадена необходимата организация за недопускането на нарушения на политическите права на гражданите“, каза комисар Паргов.

При провеждането на изборите ще има 278 секционни избирателни комисии. Те са разпределени в 188 изборни места. В навечерието на изборите и в хода на изборния процес те ще бъдат подсигурени с полицейски служители, които ще следят за недопускане на нарушения.