Обръщение на досегашния областен управител на Пловдив Илия Зюмбилев:

"Уважаеми жители на Пловдивска област,

Днес се обръщам към вас с чувства на благодарност и удовлетворение, докато завършвам своя мандат като областен управител на Пловдив Област. През последните месеци имах честта и отговорността да служа на нашата Родина България, работейки заедно с вас за подобряване на нашето общо бъдеще.

Изминалият период беше изпълнен с предизвикателства и възможности, които успяхме да преодолеем и реализираме в резултат на съвместните усилия на местната администрация, бизнеса и гражданското общество. Гордея се с постигнатото – от успешните инфраструктурни проекти до подкрепата за културните и социални инициативи, които направиха Пловдив и областта още по-привлекателени и динамични.

Искам да изразя своята искрена благодарност за доверието, подкрепата и Божията закрила.

Предстои ни нов етап и съм уверен, че настоящият областен управител ще продължи успешно започнатото и ще работи със същата отдаденост за благополучието на жителите на областта.

На него пожелавам здраве, сили и успехи в новите предизвикателства, пред които ще се изправи.

Оставам със силна вяра в Бог и в светлото бъдеще на Пловдив и областта. Благодарен съм за всяка възможност, която ми беше дадена да работя за благото на нашата Родина България".