Драматичен двубой се изигра в залата на Икономическия университет във Варна тази неделя. Срещата от ББЛ "А" група между домакините от ИУ-Варна и трикратните шампиони на регион Изток - "Шоутайм" предложи зрелище на пълната зала до последните минути.

Мачът започна с невиждана хореография от страна на "Шоутайм", които излязоха с част от децата, трениращи в клуба. Клубът винаги е твърдял, че основната му цел е развитие на деца и подрастващи и за пореден път доказаха, че там се работи по различен начин от сивата реалност на българския баскетбол.

Отборът на ИУ-Варна започна изключително силно, без да се притеснява от по-именития си съперник. "Студентите" взеха първата част с 30:23, а втората част разликата минаваше 10 точки. Момчетата на Галин Стоянов удържаха противника и на полувремето Икономическия университет водеше с 48:39.

Началото на второто полувреме не започна с нещо по-различно - лесни нападения за ИУ-Варна и единствено индивидуалната класа на играчите на "Шоутайм" държаха мача с интрига. Серия от 13-0 за гостите в края на третата и началото на четвъртата част обърна мача. "Шоутайм" допуснаха само 11 точки в последната четвърт и удържаха преднината си и за крайното 80:75.

Най-резултатни за победителите бяха Станислав Цонков с 30 точки и 9 борби, Емил Найденов със 17, а Красимир Димитров се отчете с 13 точки, 7 борби и 6 асистенции.

За ИУ-Варна Петър Христов, Емил Михалев и Симеон Георгиев отбелязаха съответно 18, 17 и 16 точки.

Следващият мач на Икономически университет - Варна е срещу "Ънстопабъл", а "Шоутайм" се изправя срещу силният дебютант "Черноморец Black Sharks".