IX Етърски ученически гвардейски отряд при Професионална гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон“ ще отбележи тържествено предстоящия Ден на храбростта. От 13.00 часа в сградата на гимназията ще бъде открит кът на ученическия гвардейски отряд. Това съобщиха от Професионална гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" - Велико Търново. Между 13.30 и 14.00 часа ученици, учители и гости на събитието ще преминат тържествено по бул. "Васил Левски" до площад "Майка България".

От 14.00 часа пред паметник "Майка България" ще бъде отдадена почит на героите от славния 18 Етърски полк, а завършващите ученици, членове на IX Eтърски ученически гвардейски отряд, ще се простят със знамето на отряда. Ще бъде изпълнена церемония по предаване и приемане знамето и командването на ученическия отряд.

Честването ще завърши с тържествен марш, командван от новия командир на отряда. Всеки, който има желание и възможност е поканен заедно да почетем всички търновци и жители от района, служили в 18 Етърски полк, както и всички наши сънародници проявили доблест, чест и храброст в мирно време за да бъде днешният ни свят по-добър. Заповядайте !