Служители на ИАРА от сектор "Рибарство и контрол Бургас" заловиха нарушител, използващ харпун на язовир "Ясна поляна". Съставени са два броя АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) по чл.35, ал.1, т.5 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури) и по чл.30, ал.3, т.1 от ЗРА за забранен язовир за риболов, определен със Заповед РД 09-89 /03.02.2022 т. 4.1 издадена от  Министерството на земеделието и храните. Уловената с харпуна риба е от вида шаран, с тегло 8,250 кг.

При друга проверка на служители на ИАРА от сектор "Рибарство и контрол Бургас" на язовир "Мандра", бяха установени 3 броя мрежи, поставени в работно положение, с обща дължина 150 м. Мрежите са иззети за унищожаване. Уловената в тях риба от вида сребриста каракуда – 50 кг., е дарена на "Зоопарк Бургас".

При извършена рутинна проверка и наблюдение в тъмната част на денонощието, на пристанище Приморско е забелязана лодка с пасажер в нея, приближаваща кея. След акостиране на лодката и легитимиране от страна на контролните органи на ИАРА, е извършена проверка на борда на лодката. Открито е дънно тралиращо средство "драга", с което лицето нарушава чл. 45а във връзка с чл. 35, Ал. 1 от Закона за рибарство и аквакултури. Уредът е иззет, а на нарушителя е съставе АУАН.