Жител на еленското село Майско се обърна към областния управител на Велико Търново заради проблемите с безводието в населеното място, предаде кореспондент на “Фокус". Хасан Мехмедов обясни, че в Майско ситуацията се влошава с всяко изминало лято.

“Тази година 15 дни нямахме никаква вода", оплака се човекът.

На срещата с губернатора Ивайло Здравков той посочи, че има и още един проблем, който го касае лично - довеждащия водопровод на селото минава през неговия двор, което му пречи да обработва земята си. Обясни, че е представял проблема си многократно на кмета на община Елена, но до реално решение не се е стигнало. Мехмедов допълни и, че в момента в Майско тече подмяна на канализационната мрежа, която е част от по-голям проект на Община Елена и в тази връзка той отново е помолил тръбата да бъде преместена.

“Отново отправих молба този водопровод да бъде преместен извън двора ми, но ми отговориха, че проектът не предвижда такава възможност. Молбата ми към Вас г-н Здравков е да бъде намерен начин това да се случи, става въпрос за едни 150-200 метра, за да може тръбата да е извън двора на къщата ми. Не мисля, че ще има някакъв проблем, защото улицата е от чакъл", обясни Мехмедов.

Областният управител заяви, че ще сезира ВиК “Йовковци" и местната власт в Елена и по двата проблема.

“Ще разпоредя проверка на място, от която да се установи има ли възможност главния довеждащ водопровод да бъде изместен от вашия имот. Ще изискам и становище от управителя на ВиК "Йовковци“ за безводието", посочи още Здравков.