Специално време в една от къщичките на Коледния базар във Велико Търново ще имат и младежите от Градски ученически парламент. Дните от 18 до 24 декември са отделени за тях и техните каузи – да помогнат на Центъра за социална образователна подкрепа в Ново село, както и на малката Нелис, предаде кореспондент на "Фокус“.

Младежите ще предлагат сувенири, играчки, картички и подаръци в социалната къщичка на Община Велико Търново в навечерието на Бъдни вечер и на самия празник. Те ще са на базара от 10:00 до 19:00 часа, като на 24 ще затворят своя обект в 13:00 часа. Зад щанда ще са доброволци, които не искат нищо друго освен усмивка.

"Държим всичко предлагано на благотворителния базар да е ръчно изработено, защото така оставяш частичка любов от себе си. Желаем на великотърновци и гостите на града весели празници“, споделя председателя на ГУП Лилия Енчева.

В своята кауза младежите са подпомогнати от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия, ЦСОП – село Ново село, Клуба на пенсионера и инвалида, които са им помогнали с подаръците.