И новият ремонт на ул. "Александър Батенберг" в Гръцката махала не реши един много голям проблем пред майки с колички, видя репортер на "Фокус". Това са трудните, а често и почти непреодолими препятствия, пред тях.

И ако на много места във Варна преминававането е тип "Сървайвър" - но поне по обективни причини - стари, неподдържани, разбити тротоари, то поне се очаква един ремонт да реши този наболял проблем. Но, уви.

Примерът за това е видим по ул. "Александър Батенберг" в непосредствена близост до кръстовището с ул. "Тича".

Там едно дърво препречва пътя на майка с количка. Разстоянието от него до сградата е едва 65 сантиметра. Това ще кара майката да минава много внимателно - буквално на косъм, между дънера и кооперацията. Проблемът обаче не свършва с това - там има и денивелация, така че майката трябва много да внимава да не прекатури количката. Ще речете - може и да заобиколи дървото от другата му страна, но там е още по-тясно. Слизането от тротоара на платното също не е удачно, тъй като има завой.

А как ще премине майка, бутаща количка с близнаци?

Кое е по-важно за управата на Варна - дърво или майка с количка? Преценете вие.

А иначе - България е в демографска криза, няма млади семейства, жените раждат все по-малко... За съжаление празни думи и почти никакви грижи за майките с колички.

Контейнерите за смет, видни от снимката, са временно поставени, докато тече асфалтирането на улицата.