Велико Търново е сред градовете, които и през 2023-а ще участват в Поход за Свобода, предаде кореспондент на "Фокус“. Инициативата се провежда в старата столица за девети пореден път, като се очаква и сега да събере стотици, които да да се обявят публично срещу трафика на хора. Шествието ще се случи на 14 октомври /събота/ във времето от 10:30 до 11:30 часа.

"Ще тръгнем от Районен съд – Велико Търново и ще вървим до Общината! За финал на похода сме организирали прожекция на два късометражни филма от кампания "Виждаш ли ме? Прожекцията ще е в зала 30 на Младежки дом – Велико Търново от 12:00 часа“, обясняват организаторите от Фондация А21.

Дрескодът са събитието е черно. Причината е, че този цвят създава чувство за единство.

Всеки, който иска да се включи в мирното шествие, може да заяви участие тук.

"Походът за свободата е глобалният отговор на Фондация A21 срещу трафика на хора, повишаване на осведомеността и средства за милионите, поробени в света днес“, поясняват от организацията и допълват, че техни основни партньори са Градски ученически парламент – Велико Търново, Български младежки червен кръст – Велико Търново и Колектив "Поколение БУНТ“.

Мероприятието е част от глобално усилие, което вече е достигнало до над 250 милиона души в 72 страни с хиляди събития, десетки хиляди участници и над половин милион разпространени материали.