Дупнишки полицаи са установили, че британският гражданин, който сигнализира преди три дни, че е бил отвлечен и ограбен, не е жертва на престъпление, научи "Фокус“. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено по безспорен начин, че 60-годишният британски гражданин, който бе подал сигнал, че е жертва на отвличане и грабеж, е съобщил неистина.

Служителите са установили, че подателят на сигнала е решил "да си покара мотоциклет“ по труден планински терен над  село Самораново. В труднодостъпния терен за движение с моторното превозно средство британецът изоставил мотоциклета, който му бил предоставен от негов познат. Върнал се пеша над селото и подал сигнала чрез тел.112, че е жертва на престъпление.

В хода на осъществените специализирани действия, установени редица несъответствия   и проведени разговори в полицията е признал, че е въвел в заблуждение органите на реда. За новите обстоятелства в рамките на вече образуваното досъдебно производство е уведомена прокуратурата, работата по случая продължава Районно управление - Дупница.