Хванаха пияни и дрогирани шофьори по пътищата в Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. 9 бързи полицейски производства са образувани в районните управления в областта за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол, наркотично вещество и нерегистрирани мотопеди.

В Районно управление - Рила са задържани двама водачи, които са установени от пътни полицаи да управляват след употреба на алкохол – 48-годишен водач на лек автомобил "Фолксваген“ е бил зад волана с 2.23 промила алкохол в издишания въздух, 41-годишен водач на лек автомобил "Рено“ е бил зад  волана с 2.00 промила алкохол в издишания въздух. В Районно управление - Дупница са задържани 53-годишен водач на лек автомобил "Волво“, управлявал с 1.77 промила алкохол в издишания въздух и 29-годишен водач на лек автомобил БМВ, управлявал след употреба на наркотично вещество. Тестовете са направени с техническо средство.

Установените водачи на нерегистрирани по надлежния ред мотопеди са от  село Червен брег, село Крайници, Сапарева баня и двама от Дупница. За случаите е уведомена прокуратурата.