На 31 януари около 09:25 часа в град Сливо поле на бул. "България" от екип на РУ – Сливо поле е спрян за проверка лек автомобил "Ауди А6", управляван от 24-годишна жена от Русе. От ОДМВР-Русе съобщиха, че при извършената проба за алкохол дрегерът е показал отрицателен резултат, но при проба за употреба на наркотични вещества уредът е отчел положителна реакция канабис и амфетамини.

На водачката е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване, след което е конвоирана до УМБАЛ "Канев" в Русе, където е отказала да даде проби. В хода на работата по случая е извършена проверка на автомобила, управляван от  24-годишната и в джоб на предната лява врата полицейските служители са намерили кутия от цигари, съдържаща ръчно свита цигара със зелена суха тревна маса, за която тя е заявила, че е с марихуана. По случая е образувано бързо производство по чл. 343б, ал.3 от НК и  по чл. 354а, ал. 3 от НК.

В същия ден, но около 18:30 часа отново в град Сливо поле, на главен път ІІ-21 / Русе –Силистра, дежурен наряд е спрял и извършил проверка на лек автомобил "Ауди А6", управляван от 28-годишен русенец. При последвалите проби за алкохол и наркотици, първата е била отрицателна, но при втората - дрегерът за наркотици е реагирал положително за употреба на метамфетамин.

На водача е съставен акт по ЗДВП и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е отведен до УМБАЛ "Канев" в град Русе, където е отказал да  даде проби. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.