Интересно събитие се случва в парка пред Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“ в Кюстендил, предаде "Фокус“. Програмата в първия ден от Празника на плодородието е заредена с много цвят и музика.

В презентативното рисуване "Цветовете на Кюстендил“ – участват кюстендилски художници. Насладата на сетивата продължава с музиакално изживяване с Ивелин Брайков и Arte Factor - Roots & Bass (Live set).

"Надяваме се, че това ще бъде нещо различно и интересно. Постарахме се тази година да придадем една доста по-артистична визия на празника. Не само защото свърваме есента с цветовете и с богатствата на Кюстендил, а защото Кюстендил е богат на таланти – художници, музиканти, артисти от всички сфери на изкуството. Тази вечер правим един музикално-художествен експеримент, в който посрещаме гостите на Кюстендил с едно събитие, смесващо цветове от музика и изкуство“, каза за "Фокус“ началникът на отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил Емануела Дюлгерска.

Тя допълни, че 11 от кюстендилските художници са приели поканата за участие в творческото събитие. "Приобщаваме и млади художници, за да срещнем отделните поколения и те да се вдъхновяват едни от други. В същото време има и едни разкошни музиканти, с особено отношение към музиката. Те ще ни срещнат с един по-особен стил, но се надявам с него да привлечем и една по-различна аудитория към празника“, допълни Дюлгерска.

"Това е едно творческо плодородие. За първи път Кюстендил, познат като Овощната градина на България и Град на художниците, събира двата образа заедно. Къде да рисуваме освен пред храма на Майстора. Много е хубаво, защото сме се събрали художници от различни поколения. Рисуваме на живо. На живо се прави музика. Изкуството се вижда как се ражда пред хората“, каза пред "Фокус“ художникът Евгени Серафимов.