Коалицията ГЕРБ – СДС регистрира листата за предстоящите парламентарни избори в Районната избирателна комисия в Кюстендил, предаде "Фокус“. Коалицията залага на доказани експерти и хора с управленски опит, но също така на млади и нови лица в листата си за предстоящите избори за народни представители на 27 октомври.

Документите бяха внесени от областният координатор на ПП ГЕРБ Даниел Данчев, заедно с кандидатите за народни представители.

Листата е изцяло от местни лица, представители на различни общини от Кюстендилска област, които са с добър професионален опит зад гърба си.

Водач отново е Христо Терзийски - досегашен народен представител, бивш министър на вътрешните работи, с добра експертиза в сферата на сигурността, родом от Кюстендил.

Радослава Чеканска, която е учител по професия, била е директор на местна гимназия, дупничанка, е втора в листата. Тя също има богат административен и управленски опит - като народен представител, била е зам. областен управител, работила е и в РУО - Кюстендил.

Под номер три в листата е едно ново лице - Владислав Паунов от Кюстендил. Млад и перспективен човек, с опит зад гърба си като общински съветник, развива частен бизнес, с юридическо и икономическо образование.

Следващ в листата е Иван Каназирски от Бобошево. Дългогодишен експерт в сферата на сигурността, с юридическо образование, ръководител на Инспектората на Комисията за регулиране на съобщенията.

Пети в листата е Любомир Георгиев от Сапарева баня. Общински съветник, бил е зам.-председател на ОбС, с богат мениджърски опит в сферата на туризма, развива и частен бизнес.

Още един млад и доказал се човек намира място в листата на ГЕРБ - СДС - това е Мартин Кавдански. Занимава се професионално с футбол, представител на община Дупница е.

Под номер седем е стоматологът Елка Лукарска - Ангелова. Тя е от Кочериново, където бе и общински съветник в местния парламент.

Другият млад човек е Моника Стоичкова - осма в листата. Майка на две деца, развива успешно собствен бизнес. Била е общински съветник, представител на община Бобов дол.