Необходима е спешна държавна помощ относно ръста на цените на електроенергията. Това каза пред журналисти народният представител от коалиция "ГЕРБ – СДС“ Христо Терзийски, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Народният избраник посочи, че проблемът идва от това, че повишението на цената на електроенергията за небитовите потребители расте в пъти и ежедневно В същото време общините, болниците, културните институции,православни храмове, детските градини, училищата, яслите, старческите домове, общественият транспорт и останалите общински предприятия не осъществяват по своята същност търговска дейност, поради което нямат приходи и няма как да покрият съответните сметки.

"Затова и нашата парламентарна група реши да направи проект на решение на НС, държавата да окаже държавна помощ, наистина държавна помощ на тези важни за всеки един от нас структури. Детската градина е важна за младите хора, за да има децата къде да отидат, храмовете да са отворени, болниците да могат да приемат болните хора. Това не е трудно решение, това е решение при условията в които финансовото министерство казва ,че има преизпълнение на приходите за миналата година значи, че има пари, а тези пари трябва да стигнат до хората“ы каза Христо Терзийски.

По думите му няма време, много от общините преминават към режим на уличното осветление, болниците и храмовете не издържат.

Венцеслав ИЛЧЕВ