Хора от близо и далеч част от "Хисарлъка Experience", предаде репортер на "Фокус“. Ударното начало на фестивала на преживяванията беше поставено край многовековната крепост в лесопарк "Хисарлъка“.

"Здравейте на всички кюстендилци, на всички гости – на всички приятели. Фестивалът е уникален, защото няма нищо общо с всички останали фестивали, които се организират в града ни. Това се дължи на проста причина – колаборацията между местния бизнес и общината. Когато сме заедно – нещата се получават“, каза при откриването на фестивала кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов. Програмата продължи с изпълнения на "Мерудия“, "Ethno Venture“ и "Kopriva“.

Фестивалът продължава днес и утре с музикални вечери, вкусна храна и студени напитки, вълшебни залези и различни активности за малки и големи. През втория ден на фестивала гостите ще се насладят на изпълненията на Рушен Видинлиев - Руши, а преди него на сцената ще бъдат красивите Яна и Лена.

 През деня изложби от талантливи артисти, концептуален базар за творци, многобройни занаятчийски изделия и вкусотии ще допълнят изживяването. Около старинната крепост за децата ще има организирани игри, арт работилници, атракциони и други весели занимания.

И тази година “Хисарлъка Experience" се грижи за вкусовите рецептори на посетителите, които имат възможност да се насладят на разнообразна храна от всички краища на България. За децата предстоят рисуване с пирограф, дискотека, работилница за оригами, рисуване с декориране, карти таро и игра с лъкове.