Катамаран, който носи името Seacat, изпълнява морски разходки в района на Северното Черноморие. Пътешествията това лято се радват на голям интерес, а всички места до края на месеца са резервирани на 100%, съобщи за Bgtourism.bg Рая Цветкова от маркетинг отдела на компанията.

Пътуванията се осъществяват от Морската гара във Варна. Най-дългият маршрут е Варна – Балчик – Варна. Пътуването в едната посока е с продължителност 1,5-2 часа, като скоростта позволява на хората да се насладят на своята морска разходка, а след това имат и 3-часов престой, в който могат да посетят местни заведения или туристически забележителности.

Близо 70 мин. е пътуването от Варна до Белослав. Туристите могат да посетят Белославският музей на стъклото и подводницата "Слава“. ​​Компанията предлага и панорамни морски разходки, които са само в района на Варненския залив.

"Катамаранът е с капацитет 40 места. Трета година вече реализираме морските разходки, като през тази за първи път пълноценно ще използваме цялото лято. На борда на катамарана се качват местни жители, чужденци, както и живущи в близките градове до Варна – Шумен, Добрич, Провадия, Девня и др. Децата под 7-годишна възраст се возят безплатно“, добави Рая Цветкова.

Телефон за допълнителна информация и резервации: 0887 37 98 37 и www.seacat.bg