Хиляди свещички бяха запалени на площад "Преображение" в Разлог в памет на капитан Венцислав Дункин, който загина при инцидента на авиобаза "Граф Игнатиево" на 13 септември.

В небето полетяха 28 фенери – годините, на които капитан Дункин загуби живота си.

Жителите на Разлог трудно приемат загубата – не могат да повярват, че толкова млад мъж може да загуби живота си при толкова нелеп инцидент.

Припомняме, че капитан Дункин оставя бременна приятелка. Сватбата им трябваше да се състои на 21 септември.

За да му отдадат последна почит в града пристигнаха министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги.

Капитан Венцислав Дункин бе отличен посмъртно с почетен награден знак на Министерството на отбраната "Свети Георги" – първа степен за офицери, със заповед на министъра на отбраната.

Все още не е ясно разчетена ли е черната кутия на разбилия се учебно-тренировъчен военен самолет L-39 край авиобаза "Граф Игнатиево".

От Министерството на отбраната продължават да запазват информация за причините за авиокатастрофата и докъде е стигнало разследването, пише bTV.