Два хеликоптера вече кацнаха на Летище Стара Загора, за да се притекат на помощ в борбата с огнената стихия, предаде репортер на "Фокус". Това бе възможно, благодарение на бързо полученото разрешение от ДКК. Все още не е изяснено от къде ще пълнят вода и двата хеликоптера, но минути след пристигането им, се очаква да започнат борбата с огнената стихия.

През цялата вечер пожарникари, полицаи, служители на Горското стопанство се борят с пожара, разразил се вчера следобед в района на "7-и километър“. С тях са и десетки доброволци, както и високопроходима и тежка техника на ТЕЦ "Марица-изток 2“ и "Мини Марица изток“. На всички, борещи се на терен,  са осигурени храна и вода.

22 военнослужещи от 38-ми батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора с 4 единици техника се включиха в погасяване на горския пожар, възникнал в район, северозападно от Стара Загора, по искане на областния управител на Стара Загора и заповед на командира на Сухопътните войски Деян Дешков.

Екипажи и хеликоптери от състава на 24-та авиобаза – Крумово на Военновъздушните сили оказват помощ. Вертолет AL Cougar излетя в 09.52 ч., а Ми-17 – в 09.57 ч. за мястото на огъня.

Обявеното частично бедствено положение остава в сила.