Има протести, има решение на първа инстанция на съда, има решение на втора инстанция, а вчера видяхме какво е становището на СДВР - организацията на "Патриарха", "Витошка" и "Нансен" е незаконна. Това каза на брифинг в Столична община местният парламентарист от ГЕРБ Антон Хекимян, предаде репортер на "Фокус".

"Ние настояваме за оставката на заместник-кмета по транспорта Павлов. Продължаваме да искаме оставката на Терзиев, защото една седмица след като Върховният административен съд излезе със становище, че тази организация на движението е незаконна, коментар от кмета Терзиев не сме чули", допълни общинският съветник и се обърна към градоначалника: "Г-н Терзиев, мълчанието е злато. Само че вашето злато е в размер на около милион и половина лева изхарчени от парите на софиянци".

Той настоя да се разбере колко е точната сума, кой е подписал тези пари да бъдат изразходвани и кой ще поеме отговорността. "Отговорност се носи с подаване на оставки, а не с брифинги на зам.-кмета по транспорта", подчерта Хекимян.

"Съдът казва образно - една къща е незаконна. Те ви казват ние ще я боядисаме в розово и вече ще я узаконим. Безпардонно е и отношението към гражданите. Ние настояваме за оставки и ще продължим да търсим информация, но преди всичко искаме да разберем този град има ли кмет, на автопилот ли се движим. Оставката е акт на понасяне на отговорност и когато говорим за нарушаване на закона днес имаме много показателен пример и той се казва Благовест Георгиев, който си позволи да дойде на заседание на Столичния общински съвет вместо да си подаде оставката и да напусне СОС", коментира представителят на ГЕРБ.

Относно появяването на Георгиев, Хекимян допълни, че "това показва по какъв начин групата на ПП-ДБ-СС са подбирали хората, които участват в този общински съвет и отношението им към тази институция", заключи Хекимян.