Кметът Терзиев няма никаква идея как ще реши проблема на хората със задръстванията. Това разбрахме от брифинга преди малко, заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС в СОС Антон Хекимян, предаде репортер на "Фокус".

Ето какво още добави Хекимян: "Да в София не се строи и ние категорично казваме, че е така. Единственото, което се случва е довършването на проектите на ГЕРБ. Те самите не строят, защото нищо не са предложили. 

Във всяка една телевизионна риалити продукция, накрая победителят получава един чек от шефа на продукцията. Днес аз ще напиша един чек. Този чек е на стойност 5 млн. лева загуби калкулираме всеки ден заради задръстванията. Има различни формули по които може да се изчисли това. Средната производителност на човек, включително на работещ в София. Една консервативна формула, ако използваме между 500 и 700 000 работещи всеки ден и като пресметнем едни 15 мин. в задръстването правят 5 млн. на ден. Това е един чек обаче не за големия победител в комедийното шоу на Бонев и на Терзиев, а чека на големия губещ. Големият губещ са софиянци- ние, вие и градът. Големият губещ получава чек от 5 млн. лева на ден. Сега ще ви покажа и един друг чек, който подписаха част от софиянци точно преди 1 година". 

След което Хекимян показа предизборен билборд на Борис Бонев "Писна ти от задръствания нали": 

"Точно преди една година софиянци дадоха този чек на доверие на управляващите и днес сигурно са го скъсали. Има пълна дезорганизация на града. Всъщност писна ни от вас, г-н Терзиев и Бонев - да задръствате града, да не успявате да направите качествена организация на всичките тези ремонти за които ви говоря, добави Хекимян.

Не могат да се справят с трафика и тук идва болшевишката идея на Борис Бонев - да ни забранят автомобилите. Дайте да слезе от тях. Писна ни от вас. Всъщност нямаме повече никакъв кредит на доверие към вас.