Хатидже Алиева е новият управител на "Общински пазари“ ЕООД в Търговище. Това решиха общинските съветници на заседанието си днес, 27 юни. Решението бе взето с 23 гласа "за“, 3 "против“ и един "въздържал се“.

Алиева ще заема поста до провеждане на конкурс или максимум за период от 6 месеца. Назначаването на нов управител е необходимо, след като досегашният ръководител на търговското дружество, Неждет Шабан, бе избран за народен представител в 50-ото Народно събрание.

Припомняме, че Хатидже Алиева бе председател на Общинския съвет в Търговище в мандат 2015-2019 г. В момента е служител на Държавен фонд "Земеделие“, където преминава и голяма част от трудовия й стаж. Работила е и в частния сектор. Завършила е висшето си образование в Технически университет – Габрово. Бакалавърската й степен е "Компютърни системи и технологии“, а магистърската – "Индустриален мениджмънт“.

"Общински пазари“ ЕООД е търговско дружество със 100% общинско участие в капитала. Основната дейност на предприятието е организиране ползването на общински пазари и тържища, строителство, ремонт и поддържане на търговски обекти и общински пазари.