Кметът на Община Хасково Станислав Дечев спечели отличието "Кмет на годината“ 2024 в категориите "Спорт и младежки дейности“ и "Социална политика“.

На официална церемония днес бяха връчени наградите "Кмет на годината“ 2024. Станислав Дечев спечели престижните отличия в конкуренция с кметовете на големите общини в България в две категории: "Спорт и младежки дейности“ и "Социална политика“.

Над 70 000 гласа определиха победителите в онлайн допитването, което се проведе на платформата Kmetnagodinata.bg.

"Благодаря на всички, които са оценили високо нашата работа в областта на спорта, младежките дейности и в социалната политика. Община #Хасково се стреми да създава възможно най-добрите условия за спорт, за младите хора и развива нови социални услуги в интерес на потребителите. А ефективната работа е заслуга на нашите експерти. Затова искам да благодаря на всички колеги, които работят в тези сфери. Тази награда е оценка за общата ни работа“, каза кметът Станислав Дечев.

Другата община от област Хасково, която спечели престижно отличие в годишните награди "Кмет на годината“ 2024 е Ивайловград. Диана Овчарова беше наградена в категория "Туризъм и култура“.

Гости на церемонията бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на МРРБ Виолета Коритарова, представители на бизнеса, НПО и партньори на kmeta.bg.