Важно уточнение! Туристическите обекти на Варна "Аладжа манастир“ и музеен обект "Побити камъни“ работят днес със стандартно работно време от 9 до 17 часа, а не с вход свободен, както бе съобщено преди дни. Това заяви за "Фокус", главеният уредник на "Аладжа манастир", Горан Стефанов.

Той обясни, че тази информация не е съгласувана с ръководството на самите обекти. В края на август, музеите са получили официална заповед от РИМ-Варна, в която са информирани, че на официалните празници 6 и 22 септември следва да работят със стандартно работно време, но никъде не е упоменато, че туристи ще могат да ползват вход свободен.

Преди дни беше обявено, че на тези две дати, хора ще могат да се възползват от възможността да влязат безплатно в тези два обекта. Недоразумението предизвикава хаос в обектите цял ден и е довело до редица неприятни ситуации, споделят служители. Десетки са желаещите да посетят обектите, но хората настояват, че днес имат право на безплатен вход.

От "Аладжа манастир" и "Побити камъни" напомнят, че ако желаете може да посетите двата музея на 6 и 22 септември. Входната такса за скалния манастир е 5 лв.