Мъжкият хандбален отбор на "Шумен 61" излиза в мач срещу "Добруджа" с твърдото намерение да продължи победната си серия в елита и да съхрани водачеството си в групата. Двубоят от 13-ия кръг е на 10 февруари, събота, в Добрич.

Шампионите са в добра форма и това пролича в първите им две пролетни срещи, в които записаха убедителни победи. Според букмейкърите "Шумен 61" е фаворит в сблъсъка, но трябва да се има предвид, че добричлии имат реални шансове да влязат в четворката, където се разпределят медалите.

Начело на "Добруджа" е опитният наставник Георги Андреев, а и в добричката зала не се играе лесно. Въпреки това подопечните на шуменския треньорски тандем Никола Карастоянов/Костадин Семерджиев са подготвили тактиката точно за този мач и вярват, че ще излязат победители.

Наставниците пък ще сверят часовници преди най-тежкия сблъсък през полусезона – идната седмица в "Арена Шумен“ срещу "Локомотив“ (ГО).От състава на шампионите отсъстват все още трайно контузените Кирил Савов и Стефан Ефтимов.