Председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз в Русе Димитър Димитров бе удостоен със знака на областния управител Драгомир Драганов. Отличието се връчва за цялостния му принос към развитието на футбола в региона.

Освен това днес Димитър Димитров празнува и 67 години от рождението си.

"Вашето име е синоним за решимост и отдаденост. През годините Вие се доказахте като една от най-ярките личности, прославили региона и страната ни във футболните среди. Благодаря Ви за удоволствието, което сте ни носил с Вашата игра, както и за изключителните Ви треньорски и мениджърски умения, допринесли за изграждането и развитието на младите футболни таланти на Русе! Продължавайте да давате добрия пример не само на стадиона, но и в живота, защото именно неуморните усилия са основният фактор за постигането на успешни резултати. Като дългогодишен председател на БФС в област Русе и делегат на футболните срещи издигнахте авторитета на русенския футбол. Чрез уважението към всички останали играчи и публиката, Вие спечелите доверието на русенската общественост“, каза Драганов при срещата си с Димитър Димитров, съобщиха от Областна администрация Русе. 

Областният управител посочи още, че ръководената от него институция ще продължи да подкрепя спорта в региона на най-високо ниво.

От срещата между двамата стана ясно още, че на 15 септември започва първенството в Областната група. Димитър Димитров изказа специална благодарност на кметовете на Ценово, Бяла, Две могили, Иваново и Сливо поле, които въпреки ограничените средства в общинските бюджети отделят средства за развитието на футбола в малките населени места.