Областният управител на Разград Владимир Димитров бе сред официалните лица, гости на празничния концерт, посветен на патронния празник на ОУ "Н. Й. Вапцаров". Той връчи цветя и поздравителен адрес на директора на училището Галин Парашкевов.

"С годините Вашето училище се разрасна и в момента е едно от най-големите и авторитетни училища в област Разград. Скъпи ученици, трябва да сте горди, че учите тук, защото сте в най-добрите ръце – на професионалисти педагози, на хора с богат опит", пише в поздрава си Владимир Димитров.

Концертът се проведе в залата на Народно читалище "Развитие 1869“ с изпълнения на стихове, песни и танци на ученици от ОУ "Н.Й.Вапцаров“. На сцената излязоха и балетна школа с ръководител Виолета Желязкова, танцова формация "Феникс“ с ръководител Иван Стоянов, мажоретките на Емилия Борисова и танцьорите от Детска танцова школа "Хорце“ с ръководител Румен Иванов.

Празничният концерт е част от поредица от събития, посветени на патронния празник и 32 години от създаването на учебното заведение.