Групата на "Възраждане" в Столичния общински съвет се разпадна.

"Всъщност това, което днес се случва е това, което казах и в зала. В последните три месеца вървеше активна кампания по пазаруване на общински съветници от всички групи. Някои групи изцяло бяха купени, други групи бяха пробити, така да го нарека. Купени с предложения за постове, пари и закупени цели групи, съответно плащат тези, които сформираха новата политическа сглобка в СОС". Това заяви Деян Николов от "Възраждане", предаде репортер на "Фокус".

"Не можем да кажем точно колко пари, но предложения валяха през цялото време. Не знаем колко са предлагали. Това могат да кажат съответните общински съветници, които се продадоха. Но това е показателно как ще се управлява столицата. Валяха предложения и от ляво и от дясно. Казах ви преди три месеца какво ще се случи и че те ще си направят сглобка на местно ниво", каза Деян Николов. 

От днес нататък групата на "Възраждане" в СОС намалява, за съжаление. Имаме четирима, които са предатели и те повече няма да бъдат в групата на "Възраждане". Това са Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова. Те са изключени от "Възраждане".

За да има група в Столичния общински съвет, всяка политическа формация трябва да разполага с поне петима членове.