По инициатива на ФТР “Подкрепа" през настоящата седмица се организират посещения в редица депа и гаражи на столичния градски транспорт. Крайно време беше общинските съветници да видят сами в какви условия работят служителите, да си отговорят на въпроса защо хората напускат и да предприемат мерки. Това коментира общинският съветник в СОС Ваня Григорова.

Подробностите:

Това са част от снимките от трамвайно депо “Искър", тролейно депо “Искър" и гараж “Дружба" (бел. ред. виж галерия). Лошо осветление, течащи покриви, смрад в тоалетни и бани, която снимките не могат да предадат, за съжаление. Именно това са причините г-н Иван Кирилов като председател на ФТР “Подкрепа" да покани съветниците на място. След като години наред синдикатът пише писма, прави снимки и праща на Столична община.

Работниците имаха възможност да говорят свободно както с ръководствата на конкретните поделения, така и с изпълнителните директори, а и с общинските дружества. По-късно днес ще публикувам и видео от единия от разговорите.

Какво от това? От общинските съветници аз и Екатерина Йорданова познаваме ситуацията, защото сме синдикалисти. Г-н Иван Таков е председател на комисията по транспорт и приема присърце проблемите. Г-н Симеон Ставрев беше потресен, тъй като за първи път влиза в тези поделения.

Но! Оказва се, че ръководството на Столична община няма никакво намерение да отпусне допълнителни средства за подобряване на условията на труд! И ако не го направят или не в достатъчен размер, няма да подкрепя актуализацията на бюджета на СО. И това ще е най-малкото, което ще им се случи на тези, които миналата година повтаряха в захлас, че “идват с решенията".