Това, което е обезпокоително са манипулациите, които Васил Терзиев прави в общественото пространство. Нека да припомня, че в първите заседания, той твърдеше, че са необходими 77 млн. лв., за да се спаси европейско финансиране за проекти за Столична община. След това се оказа, че не са 77 млн. лв., а са 32 млн. лв. и че това може да се направи без решение на Столичния общински съвет - нещо, което ние му казвахме през цялото време. Това коментира пред журналисти Ваня Григорова, общински съветник от БСП-София, предава "Фокус".

Тя изтъкна, че от БСП настояват за повече прозрачност: "Настояхме Васил Терзиев да даде доклад, придружен с документи, където да пише какви са необходимите документи и средства, както и възможностите за излизане от тази ситуация, но той не го направи. Трябва да кажа, че това, което правим тук не е работата на общинските съветници само. Работата е между заседанията и в тази връзка от много време вече се опитвам да намеря бизнес-плановете на транспортните дружества на столицата и се оказва, че такива, макар да е необходимо да бъдат внесени към месец октомври, все още нямало такива.

Другият месец ще ни питате как ще гласувате икономическата рамка на транспорта - няма как да гласуваме и да правим предложения, когато на нас не ни се предоставя информация. Г-н Терзиев няма никакви пречки и няма какво да чака да бъде избран председател на СОС, за да се назначи ключовата длъжност зам.-кмет на транспорта и да отговаря на въпросите, които задаваме ние, с искане на информация".