"Имам една мечта!". Великата фраза на Мартин Лутър Кинг беше цитирана много пъти в последния месец от всеки, който обича този град и е готов да даде своята енергия, усилия и време, за да заживее в европейска, чиста и красива София. Затова се вълнувам да ви приветствам на първата празнична сесия на Столичен общински съвет. След 18-годишното управление на ГЕРБ софиянци избраха нов модел и нови хора начело на столицата на България. Това коментира Грети Стефанова от ПП-ДБ-СС, която откри първото заседание на новия общински съвет на София, предава "Фокус".

Ето какво още каза тя:

Продължаваме Промяната, Демократична България и Спаси София получиха вот на доверие от гражданите, но и високи очаквания, както и огромна отговорност за реформи още от първия ден на управлението на София.

За мнозина периодът от 4 години може да изглежда достатъчно дълъг, но на практика имаме малко време, за да оправдаем гласуваното доверие и затова ще ценим всеки ден.

Нямаме право на разхищение - нито на време, нито на ресурс. Софиянци очакват от нас резултати. София има нужда от бързи и значими промени във всички сектори. Имаме много кратко време, за да устремим София напред, така че градът и хората му да реализират всичките си възможни потенциали. Разчитаме на кмета на София Васил Терзиев и заместниците му, както и на екипа тук и на всички 24 районни кмета.

София и софиянци заслужават всички заедно да работим за благоденствието им. Осъзнаваме, че ние сме тези, които сега ще бъдат гледани под лупа, което е много хубаво. Защото ще покажем, че София може да се управлява ефективно, компетентно, прозрачно, по европейски.

Още от днес трябва да отворим Столична община за софиянци и да подобрим достъпността и ефекта от работата ни в интерес на гражданите.

Пътят на сивите паметници е само и единствено към музея на социалистическото изкуство.

"Ремонт на ремонта“ трябва да е приключил с предходното управление. Всяка обществена поръчка трябва да бъде законна и прозрачна,.

И колеги, нека продължим да ходим по улиците на София, сред софиянци. Трябва да сме сред хората, без да ни е страх, че някоя плочка ще ни спъне и изпръска. Ще ги поправим.

Вярвам, че заедно ще променим модела, в екип с новия кмет Васил Терзиев и вярвам, чеСофия ще има по-устойчиво, европейско бъдеще.