За да се осъществи разширяването на ул. "Опълченска“ в София ще трябва да се изсекат 100-годишни дървета, да се бетонира земята и да се стесни много пространството между кооперациите и започващото движение на булеварда. Това каза в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“ Таня Иванова – гражданин, живеещ в тази част на квартала. Тя добави също така, че гражданите, живеещи в тази част на "Опълченска“ не са били информирани, че започват ремонтни дейности и в какво се състоят те, а на срещата с кмета на Район "Възраждане“ Станислав Илиев и Андрей Зографски не са се постигнали конкретни решения.

"Ние се борим да спрем ремонтите поне до дърветата на този етап. Те нямат възможност да бъдат преместени, тъй като се огромни, а от "Спаси София“ не спряха да повтарят, че ще има нови дървета,“ каза тя.

"Шест ленти – за мен това е магистрала, става като Цариградско шосе. Никой не ни е уведомил, че ще живеем на шестлентово трасе. Да не говорим, че това тези дървета са единствения буфер на замърсяване на въздуха и шума. Всичко се противоречи с техните идеи, под които те са си сложили подписите,“ добави още Таня Илиева.