Гражданите от район "Западен" ще излязат на втори мирен протест срещу строителството на паркинг върху общински терен за нуждите на частната болница "Пълмед", съобщи във Фейсбук профила си Елица Чакмакова, която е организатор на протеста.

Хората ще се съберат този петък от 19 до 20 часа на бул."Пещерско шосе" пред "Пълмед", а сборният им пункт е в 18:30 пред сградата на РЗИ, предава Plovdiv24.bg.

Припомняме, че първият протест бе подкрепен от кметът на район "Западен" Тони Стойчева, а от болница "Пълмед" не изпратиха свой представител.

Гражданите настояват да се развали споразумението за наем на терена и общината да изгради общински паркинг, който да функционира, докато не се реализира разширението на "Пещерско шосе".

"Положението в целия район е много тежко що се касае до паркирането. Възмутени сме, че общинска земя се дава за частно ползване. Искаме вместо този частен паркинг да се направи общински такъв в полза на гражданите. Искаме също така да се разшири бул. "Пещерско шосе". Искаме разговор с кмета Костадин Димитров, някой трябва да поеме отговорност", каза тогава пред репортер на Plovdiv24.bg Елица Чакмакова.

Дни по-късно билборд с ликът на Тони Стойчева се появи в заградения общински терен, където болница "Пълмед" е започнала да прави паркинг. 

"Заплашват ме, опитват се да ме дискредитират, но това е смешно. Така наливат масло в огъня и още повече настройват обществото срещу себе си. Аз никога не съм казала, че съм против паркинг за болните. Имат паркинг и аз ги питах защо не направят многоетажен паркинг на тяхното място. Те казаха, че искали точно на това място (б.а. - на общинския терен по протежението на бул. "Пещерско шосе") да го направят, защото на другото ще вдигат нова болница. Този билборд очевидно е за отмъщение към мен" - коментира за Plovdiv24.bg Тони Стойчева.