Жители на едно от най-големите села в Пловдивска област село Труд затвориха в знак на протест пътя Пловдив - Карлово.

Целта е да изразят своето недоволство от липсата на адекватен и сигурен обществен транспорт по линия 1, която е основна връзка между селото и Пловдив. Те настояват за нейното възстановяване, която преди повече от 10 години бе спряна, а оттогава единствената им връзка е маршрутка № 5, която пък е доста нередовна.

За по-малко от месец това е второто им протестно действив.

Хората в село Войводиново също изразиха своята гражданска позиция. Той е заради 3-годишния ремонт на "Брезовско шосе" и спрения автобус номер 15.

Основните проблеми във връзка с обществения транспорт до населеното място са свързани с продължилия дълго време ремонт на Брезовско шосе в Пловдив, който е част от големия проект за водния цикъл на града, изграждан с евросредства. Заради ремонта на "Брезовско шосе" вече трета година хората от Войводиново чупят колите си докато минават през обходни черни пътища и направо през нивите на съседните села.

Линейка или пожарна не може да стигнат до адресите на време. Единственият автобус, който свързваше Пловдив с Войводиново е номер 15, но собственикът на фирмата вече втори месец отказва да изпълнява договора си, защото реално път до селото няма. Друг проблем на жителите от Войводиново е натовареният от години и жп прелез преди селото. На ден през него преминават над 50 влакови композиции, което предизвиква огромни опашки от двете страни, защото се изчаква по 15 минути всеки път.