Кандидатът за кмет на "Южен“ и за общински съветник от листата на на "БСП за България“ проф. Христо Бозуков проведе поредица срещи и разговори с граждани на района. Като най-важен проблем хората откроиха проточилия се повече от една година ремонт на ул. "Даме Груев“. Те поискаха професор Бозуков да спре това безумие и никога повече да не допусне подобни издевателства над живеещите в квартала. Хората се оплакаха, че са принудени да живеят в невъобразим прах и шум, а трафикът в района е тотално объркан. Пловдивчани заявиха, че се съмняват за корупционни практики при изпълнението на обекта.

"Гражданите се опасяват, че след като се асфалтира, може да се наложи после да се прави ремонт на ремонта, защото шахтите са с 3 см по-високо от необходимото ниво“, обезпокоен е проф. Бозуков.

По време на разговорите те изразиха възмущение от голямото строителство в района и отправиха молба да бъдат използвани законови административни мерки за намаляване на застрояването в "Южен“.

Посетителите на парк "Белите брези“ препоръчаха да се отвори обществената тоалетна в парка, който е сред най-посещаваните места от родители с малки деца и възрастни хора.

Пловдивчанин попита кандидата за кмет на района ще изгради ли нови паркоместа. Проф. Бозуков отговори, че, първо, трябва да се проучат терените, нуждите на живеещите по микрорайони и тогава да се вземе решение къде да се изградят.

Младите социалисти от Младежкото обединение на БСП "Южен“ и лично председателят на организацията Анастас Ангелов участваха, заедно с професор Бозуков, в обиколката. Рейдът започна от Събота пазара, продължи в парк "Белите брези“ и завърши пред ритейл комплекса на бул. "Никола Вапцаров“.

По време на срещите хората изразиха увереност, че с избора на номер 1 в интегралната бюлетина ще се работи повече за Пловдив.