На 18 февруари 2022 година отбелязахме 149 години от гибелта на Апостолът на свободата Васил Иванов Кунчев, съобщиха от пресцентъра на община Ветрино. Граждани и гости на община Ветрино се събраха на площада пред бюст-паметника на Левски в с.Ветрино, за да поднесат своите венци и цветя в памет на Апостола.

Левски е лидер на Вътрешната революционна организация, идеолог на това, което по-късно ще се превърне в Априлското въстание, способен организатор и човек, който действително иска да види България като свободна и независима държава.

На 18 февруари 1873 г. в покрайнините на тогавашна София, на мястото, където днес се издига неговият паметник, е изпълнена присъдата, издадена срещу Левски - смърт чрез обесване.

Левски е онзи хоризонт, към който трябва да гледаме с надежда – всички ние слабите и силните, обезверените и вярващите. Всички ние – българите. Той е нашето упование.

Всяко време има своите робства и страхове, но това са робства, които умът допуска, а безверието храни, които примирението превръща в ежедневие. Затова днес с особена сила тежи заветът на Апостола – че истинската свобода е тази, която сами извоюваме и отстояваме.Дълбок поклон пред паметта му!