Графити майстор създава арт пространства в Генерал Тошево, предаде репортер на "Фокус". Художникът е изрисувал две от стените на автобусна спирка по главната улица "Димитър Благоев“ в добруджанското градче. Мотивите са свързани с основния поминък на региона - земеделие, и пресъздават слънчогледи и житни класове. Тъй като пътя е в посока областния център Добрич, има и приветствие за пристигащите от едната страна и благопожелание за отпътуващите. Съвсем скоро арт композиция ще се появи и на една от фасадите на Медицинския център. 

Тази седмица град Генерал Тошево е домакин на третото издание на пленера на уличното изкуство "Графити“. Инициативата за културното събитие е на общината. Идеята на пленера е да се подобри градската среда на Генерал Тошево чрез нестандартни форми на графичното изкуство, съобразени с околната среда, природните дадености и културните традиции на общината. 

Това е също шанс да се стимулират творческите търсения на младите творци от региона чрез възможност за активна творческа работа, която популяризира община Генерал Тошево като място с атрактивна градска среда, богато културно-историческо наследство и възможности за бъдещо развитие.

Жулиета НИКОЛОВА