Готовността на местната власт и институциите за предстоящия зимен сезон обсъди Общинския щаб за изпълнение на плана по защита при бедствия и аварии в Горна Оряховица. Срещата свика кметът на железничарската община Николай Рашков, предаде кореспондент на “Фокус".

Включиха се  кметовете на населени места, представители на Областно пътно управление, на противопожарната служба и районното полицейско управление, на ВиК и на ЕРП – Север.

Общинското предприятие "Поддържане, пътна инфраструктура и озеленяване“ ще бъде ангажирано със зимното поддържане на 90 км. улици в Горна Оряховица.

Четирите големи кметства – Долна Оряховица, Първомайци, Поликраище и Драганово сами сключват договори с фирми и организации за наемане на техника и снегопочистване. Според заповедта на горнооряховския кмет това трябва да стане до 31 октомври.

До 1 ноември фирмата, отговаряща за зимното поддържане и снегопочистването на четвъртокласната пътна мрежа в общината и на улиците в по-малките населени места, трябва да представи организационния си план.

До началото на отоплителния сезон ръководителите на детски, учебни, здравни и социални заведения трябва да докладват за своята готовност за работа.

На заседанието беше обсъден плана за действие при усложнена зимна обстановка. Всяка от присъстващите страни отчете готовност за посрещане на зимния период и преодоляване на усложнени ситуации. Всички доклади ще бъдат обобщени и предадени в писмен вид на Областния щаб за защита при бедствия и аварии.