С оглед на предупрежденията за сериозно влошаване на метеорологичните условия у нас през предстоящите почивни дни и очакваните валежи от сняг, много шофьори се питат – дали и тази година зимата ще ни изненада?

"Фокус“ реши да провери каква е ситуацията в Община Благоевград и готово ли е Общинско предприятие "Чистота“ да реагира. Ето какво ни каза по темата управителят инж. Васил Бачев:

"Машините за почистване са готови и оборудвани за работа. В склад имаме налични над 120 тона сол и пясък. Така, че ако зимата е нормална, то всичко ще е наред. Все пак не бива да забравяме, че всичко зависи и от самата природа“.

Инж. Бачев подчерта, че и през почивните дни ще има дежурни служители, които ще следят обстановката. "Знаете, че доста често валежите са през нощта. Нашите служители следят обстановката и веднага реагират. Всички хора в Общинско предприятие "Чистота“ и Общинско предприятие "Озеленяване“ са предупредени днес да бъдат на линия, защото през тези два дни може да се наложи да бъдат извикани по всяко време“.